Meld geluidsoverlast bij

ons Wij willen graag op de hoogte blijven wat er speelt in Gennep. Omschrijf de overlast en mail het ons. info@stopverkeerslawaaigennep.nl  Wij verwerken je gegevens anoniem.

je wijkagent Bel de wijkagent of mail hem. Voor telefoonnummer en mailadres klik HIER.

de gemeente Gennep Op de site van de gemeente onder ‘meldingen openbare ruimte’, klik HIER, kun je de overlast melden en de gemeente en politie vragen te handhaven en te controleren op geluid. Voor de gemeente is het belangrijk om deze meldingen te ontvangen, op deze manier weet zij beter wanneer en waar sprake is van geluidoverlast.

Tevens kun je de gemeente vragen geluidsovertreders bewust te maken van de overlast die zij veroorzaken, bijvoorbeeld met een verkeersbord. Tip: omdat gemeente en politie gevoelig zijn voor ‘bewijsstukken’ is het handig als je specifiek kunt aangeven wanneer en wat de overlast is. Een geluidsmeter op je telefoon is daarvoor erg handig. Voor een goede app klik HIER.

de politiek Je kunt de politiek aanspreken, onze volksvertegenwoordigers. Neem contact op met je landelijke politieke partij en vraag hen naar hun standpunt wat betreft landelijke geluidsoverlast door motorvoertuigen en dan met name de mate waarin de wet overtreden wordt. De contactgegevens van de Tweede Kamerleden vind je HIER.

Om je op weg te helpen hebben wij een voorbeeldbrief gemaakt. Klik HIER.

de lokale politiek van Gennep. Bijvoorbeeld door contact op te nemen met de wethouder Mevr. J.A. (Janine) van Hulsteijn, zij heeft verkeer in haar portefeuille. Klik HIER.  Je kunt ook kiezen voor de fractievoorzitter van je eigen partij. Nog beter is om ook in te spreken op een gemeenteraadsvergadering. Hierbij is het wel raadzaam om eerst melding te doen bij het gemeente loket.

de Provincie Limburg Op de site van de Provincie kun je een melding doen bij het provincieloket. Klik HIER